Vandaag is het Allerheiligen, een feestdag en alles is dus gesloten. De uitbater heeft een sober ontbijt voorzien en ieder geeft een vrij bijdrage = donativo. Het is nog mistig als we vertrekken, maar het weer ziet er vandaag beter uit vandaag. Met het Zwitser koppel Bernard en Corinne, die vanuit hun woonplaats boven Genève vertrokken zijn, stappen we de eerste kms.

Aan de municipal van Negreira staat een Camino-paaltje met de vermelding dat het nog slechts 67,721 km is tot Capo de Fisterra. Onderweg zijn er maar weinig voorzieningen vandaag, een 5-tal bars … als ze open zijn !!! De zon komt erdoor en we lopen door de geurende eucalyptusbossen. Het landschap verandert geleidelijk aan en we komen in open terrein met landbouwbedrijven. Het geluk is met de pelgrims, want alle bars zijn open.

Op het erf van een boerderijtje, in een afgelegen dorpje picknicken we aan een tuinstel naast een koeienstal. Ondertussen stappen ons zeker 10 pelgrims voorbij, waarvan we sommigen pas voor de eerste maal zien. In de late namiddag komen we na 33 km aan in Olveirao en nemen een bed in de kleine maar mooie albergue van de Xunta.

In het register zie ik dat de Poolse Agniezka hier gisteren gelogeerd heeft. In de bar even verderop ontmoeten we een Vlaams duo die elkaar enige jaren geleden leerden kennen op de Camino en nu 5 dagen lopen tussen Santiago en Muxia : Jos De Meersman, afkomstig van Ternat en een oud-studiegenoot van Antoine De Pestele, loopt hier samen met Helena uit Oosterzele.

’s Avonds tijdens het avondmaal leren we nieuwe pelgrims kennen, o.a. een Pools meisje die op 25 mei van bij haar thuis in Mazurië vertrok en die de ruta del Norte liep langs de kust. Ze had gehoord van het project van Bas en Jurgen maar die liepen enkele dagen voor haar.

Het werd een mooie avond, maar ’s nachts brak er een hevige storm los. Windstoten tot 120 km/u en hevige slagregens teisterden de streek de hele nacht.