Vannacht heeft het maar éénmaal geregend … het is gewoon niet opgehouden sinds gisteren-namiddag. Zéér laat vertrokken, met tegenzin want het bleef maar gieten. We zetten ons verstand op nul en stapten door plassen en beekjes. Na 9 km in Coto gestopt voor een koffie met een bocodillo. Toen we buitenkwamen, begon het nog harder te regenen. De volgende 12 kms was het plash, plash, plash … het water stond intussen al lang in onze schoenen en alle wandelwegen stonden onder water.

Rond 14 uur stapten we ’n typisch baancafeetje binnen om iets warms te drinken. We trokken onze kousen uit en hingen ze te drogen op de verwarming. Gelukkig waren er geen andere mensen in het café aanwezig. Even na 15 uur vertrokken we voor de laatste 8 kms. De zon deed nuttige pogingen om het landschap ’n beetje op te fleuren, maar regende nog lichtjes.

Dit was de enige dag dat we geen enkel moment hebben genoten van de omgeving. Rond 17 uur kwamen we vermoeit en druipnat aan in de Albergue van de Xunta achter de kerk van Arzuá.