WIJ ZIJN AANGEKOMEN ! ! !

Vanmorgen was er grote nervositeit in de vroege ochtend. Reeds om 6u15 waren de eersten in hun plastieken zakjes aan het friemelen om hun spullen te pakken. Onze achterliggende spanjaarden, vroege vogels die reeds onder ons sliepen in Sarria, waren reeds om 7 uur de deur uit in het pikke donker.

In tegenstelling tot de vorige dagen waren we eens niet bij de laatsten en reeds om 8.30 uur vertrokken we op stap langs mooie rustige boswegen, fris ruikende eucalyptusbossen. Waar zijn al die pelgrims nu gebleven ? We passeerden aan km-paal 16 en zagen noch voor ons, noch achter ons pelgrims lopen. Op de eerste 10 km zagen we amper 30 pelgrims.

Eens voorbij de luchthaven van Santiago was nog amper 10 km ver. Maar het waren nog 10 moeilijke en harde kms. We hadden ons voorgenomen samen met ‘n Fransman en ’n Zwitsers koppel om aan elke bar die we passeerden iets te gaan drinken, maar dat viel dik tegen, want we passeerden amper 3 bars voor het Centrum !

Om 14.30 uur stonden we plots voor de Kathedraal met tranen in de ogen … wat een voldoening en wat een ontlading na zo een lange weg. Plots zagen we vele bekende gezichten terug van pelgrims wiens weg ons de laatste weken gekruist hebben. We hebben een bezoek gebracht aan de kathedraal en zijn onze compostela’s gaan ophalen in het pelgrimsbureau.

We hebben het niet aan ons hart laten komen en slapen 2 nachten in de luxueuzere Albergue “San Martin Pinario”, achter de kathedraal, dat vroeger het Groot-Seminarie van Santiago was !